Poniedziałek 01/12/25

Śniadanie:

Chleb oliwski, orkiszowy, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidor, ogórek, kakao

Obiad:

- leczo z makaronem

- gruszka, mandarynka

- woda z cytryną

Podwieczorek:

- zupa kapuśniak z kiełbasa i boczkiem,  serek wiejski

 

Wtorek  02/12/25

Śniadanie:

Owsianka na mleku, bułka paryska z masłem, herbata z cytryną

Obiad:

- gyros z kurczaka

- ryż biały

- surówka z sałaty lodowej

- jabłko

- kompot

Podwieczorek:

- zupa kalafiorowa, koktajl owocowy


Środa 03/12/25

Śniadanie:

Chleb oliwski, graham, salami, sałata, pomidor, ogórek, kawa zbożowa

Obiad:

- pałki z kurczaka

- ziemniaki

- surówka coleslaw

- woda z pomarańczą

 

Podwieczorek:

- zupa pomidorowa z ryżem, danio

Czwartek  04/12/25

Śniadanie:

Tosty z serem, pomidor, ogórek kiszony, kawa zbożowa

Obiad:

- pulpety w sosie koperkowym

- kasza bulgur

- winogrona

- woda z pomarańczą

Podwieczorek:

- zupa brukselkowa, mleko czekoladowe


Piątek 05/12/25

Śniadanie:

Stół szwedzki: chleb oliwski, razowy, masło, wędlina, ser, jajko, pomidor, ogórek kiszony, sałata, papryka, kawa zbożowa

Obiad:

- Mintaj z pieca w sosie brokułowym

- ziemniaki zapiekane

- surówka z selera

- kompot

Podwieczorek:

- zupa krem z pieczarek, jogurt naturalny

We wszystkich posiłkach mogą znaleźć się śladowe ilości glutenu, skorupiaków, jaj, ryb, orzeszków ziemnych, orzechów, soi, mleka, selera, gorczycy, sezamu, dwutlenku siarki i siarczynów, łubinu i mięczaków.