Poniedziałek 15/09/25
Śniadanie:
Chleb oliwski, orkiszowy, szynka z indyka, masło, pomidor, ogórek, kakao
Obiad:
- potrawka z kurczaka z warzywami w sosie śmietanowym
- makaron
- kompot owocowy
Podwieczorek:
Zupa ogórkowa/owoc
Wtorek 16/09/25
Śniadanie:
Bułka paryska, jajecznica ze szczypiorkiem, masło, pomidor, ogórek, kawa zbożowa
Obiad:
- gulasz z łopatki
- kasza gryczana
- surówka z ogórka
Podwieczorek:
Zupa jarzynowa/nektarynka
Środa 17/09/25
Śniadanie:
Tosty z mozarella, pomidor, ogórek, kawa zbożowa
Obiad:
- fasolka po bretońsku
- bułka
- arbuz
- woda z cytryną
Podwieczorek:
Zupa brokułowa/jabłko
Czwartek 18/09/25
Śniadanie:
Bułka paryska, serek almette, masło, pomidor, ogórek, herbata z cytryną
Obiad:
- naleśniki z twarogiem i sosem owocowym
- marchewka do pochrupania
- woda z pomarańczą
Podwieczorek:
Zupa chłopska z kiełbasą i boczkiem/chlebek z masłem
Piątek 19/09/25
Śniadanie:
Stół szwedzki, chleb oliwski, graham, jajko, twarożek, wędlina, ogórek, pomidor, sałata, kakao
Obiad:
- dorsz z pieca
- ziemniaki
- surówka z kapusty kiszonej
- kompot owocowy
Podwieczorek:
Barszcz ukraiński/chlebek z masłem
We wszystkich posiłkach mogą znaleźć się śladowe ilości glutenu, skorupiaków, jaj, ryb, orzeszków ziemnych, orzechów, soi, mleka, selera, gorczycy, sezamu, dwutlenku siarki i siarczynów, łubinu i mięczaków.