Poniedziałek 01/12/25
Śniadanie:
Chleb oliwski, orkiszowy, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidor, ogórek, kakao
Obiad:
- leczo z makaronem
- gruszka, mandarynka
- woda z cytryną
Podwieczorek:
- zupa kapuśniak z kiełbasa i boczkiem, serek wiejski
Wtorek 02/12/25
Śniadanie:
Owsianka na mleku, bułka paryska z masłem, herbata z cytryną
Obiad:
- gyros z kurczaka
- ryż biały
- surówka z sałaty lodowej
- jabłko
- kompot
Podwieczorek:
- zupa kalafiorowa, koktajl owocowy
Środa 03/12/25
Śniadanie:
Chleb oliwski, graham, salami, sałata, pomidor, ogórek, kawa zbożowa
Obiad:
- pałki z kurczaka
- ziemniaki
- surówka coleslaw
- woda z pomarańczą
Podwieczorek:
- zupa pomidorowa z ryżem, danio
Czwartek 04/12/25
Śniadanie:
Tosty z serem, pomidor, ogórek kiszony, kawa zbożowa
Obiad:
- pulpety w sosie koperkowym
- kasza bulgur
- winogrona
- woda z pomarańczą
Podwieczorek:
- zupa brukselkowa, mleko czekoladowe
Piątek 05/12/25
Śniadanie:
Stół szwedzki: chleb oliwski, razowy, masło, wędlina, ser, jajko, pomidor, ogórek kiszony, sałata, papryka, kawa zbożowa
Obiad:
- Mintaj z pieca w sosie brokułowym
- ziemniaki zapiekane
- surówka z selera
- kompot
Podwieczorek:
- zupa krem z pieczarek, jogurt naturalny
We wszystkich posiłkach mogą znaleźć się śladowe ilości glutenu, skorupiaków, jaj, ryb, orzeszków ziemnych, orzechów, soi, mleka, selera, gorczycy, sezamu, dwutlenku siarki i siarczynów, łubinu i mięczaków.


