Poniedziałek 15/12/25

Śniadanie:

Chleb oliwski, orkiszowy, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, ogórek, kakao

Obiad:

- krokiety z serem i pieczarkami

- surówka z pora

- kompot

Podwieczorek:

- zupa barszcz czerwony,  koktajl truskawkowy

 

Wtorek  16/12/25

Śniadanie:

Bułka graham, parówki, sałatka z pomidora i ogórka, kawa żbożowa

Obiad:

- karkówka w sosie własnym

- kasza gryczana

- surówka z ogórka kiszonego

- kompot

Podwieczorek:

- zupa pieczarkowa, serek wiejski


Środa 17/12/25

Śniadanie:

Kasza manna na mleku, chałak z masłem, herbata z cytryną 

Obiad:

- pierogi z kapusta i grzybami

- woda z pomarańczą

Podwieczorek:

- rzupa osół, jogurt naturalny z 

 

Czwartek  18/12/25

Śniadanie:

Chleb oliwski, graham, pasta z tuńczyka, pomidor, ogórek kiszony, kakao

Obiad:

- łosoś z pieca

- ziemnaiki

- surówka z kapusty pekińskiej anannasa

- woda z pomarańczą

Podwieczorek:

- zupa krem z brokuła , jogurt pitny


Piątek 19/12/25

 

Śniadanie:

Stół szwedzki: chleb oliwski, razowy, masło, wędlina, ser, jajko, pomidor, ogórek kiszony, sałata, papryka, kawa zbożowa

Obiad:

- ryż z truskawkami

- marchewka do pochrupania

- kompot Podwieczorek:

- zupa krupnik, jogurt pitny

We wszystkich posiłkach mogą znaleźć się śladowe ilości glutenu, skorupiaków, jaj, ryb, orzeszków ziemnych, orzechów, soi, mleka, selera, gorczycy, sezamu, dwutlenku siarki i siarczynów, łubinu i mięczaków.