Poniedziałek  15/09/25

Śniadanie:

Chleb oliwski, orkiszowy, szynka z indyka, masło, pomidor, ogórek, kakao

Obiad:

- potrawka z kurczaka z warzywami w sosie śmietanowym

- makaron

- kompot owocowy

Podwieczorek:

Zupa ogórkowa/owoc


Wtorek 16/09/25

Śniadanie:

Bułka paryska, jajecznica ze szczypiorkiem, masło, pomidor, ogórek, kawa zbożowa

Obiad:

- gulasz z łopatki

- kasza gryczana

- surówka z ogórka

Podwieczorek:

Zupa jarzynowa/nektarynka

 

Środa 17/09/25

Śniadanie:

Tosty z mozarella, pomidor, ogórek, kawa zbożowa

Obiad:

- fasolka po bretońsku

- bułka

- arbuz

-  woda z cytryną

Podwieczorek:

Zupa brokułowa/jabłko

Czwartek  18/09/25

Śniadanie:

Bułka paryska, serek almette, masło, pomidor, ogórek, herbata z cytryną

Obiad:

- naleśniki z twarogiem i sosem owocowym

- marchewka do pochrupania

- woda z pomarańczą

Podwieczorek:

Zupa chłopska z kiełbasą i boczkiem/chlebek z masłem


Piątek 19/09/25

Śniadanie:

Stół szwedzki, chleb oliwski, graham, jajko, twarożek, wędlina, ogórek, pomidor, sałata, kakao

Obiad:

- dorsz z pieca

- ziemniaki

- surówka z kapusty kiszonej

- kompot owocowy

Podwieczorek:

Barszcz ukraiński/chlebek z masłem

 

We wszystkich posiłkach mogą znaleźć się śladowe ilości glutenu, skorupiaków, jaj, ryb, orzeszków ziemnych, orzechów, soi, mleka, selera, gorczycy, sezamu, dwutlenku siarki i siarczynów, łubinu i mięczaków.