Poniedziałek 20/03/23

- kapuśniak

/ kiełbasa podwawelska, boczek parzony, włoszczyzna: marchew, seler, por, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, kapusta kiszona, ziemniaki, sól, pieprz/

-makaron spaghetti z sosem cukiniowo- pomidorowym

/makaron spaghetti, pomidory w puszce, passata pomidorowa, sól, pieprz, ser żółty/

- woda z pomarańczą

- banan

Wtorek 21/03/23

- kalafiorowa

/ skrzydła z indyka, włoszczyzna: marchew, seler, por, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, ziemniaki, kalafior, sól, pieprz ,śmietana RAMA%/

- karkówka w sosie własnym

/karkówka, papryka, cebula, czosnek, pieprz, sól, olej rzepakowy/

- kasza jęczmienna

- fasolka szparagowa z boczkiem

- kompot owocowy

Środa 22/03/23

- burakowa

/skrzydła z indyka ,włoszczyzna: marchew, seler, por, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, buraki, ziemniaki, śmietana RAMA 15%/

- kotlety pożarskie

(mięso z piersi z kurczaka, papryka, cebula, ketchup )

- ziemniaki

- mizeria

- herbata miętowa

Czwartek 23/03/23

- rosół

/ szponder wołowy, skrzydła z indyka, włoszczyzna: marchew, seler, por, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, makaron /

- krokiety z pieczarkami

/mąka pszenna, jaja, cebula, pieczarki, olej, sól, przyprawy/

- surówka z kapusty pekińskiej

- woda z cytryną

Piątek 24/03/23

- krem z białych warzyw

/ ziemianki, seler, pietruszka, por, kalafior, serek śmietankowy, masło, sól, pieprz, śmietana RAMA 15 %/

- ryba panierowana z serem

- ziemniaki

- surówka z marchwi i pora

- kompot z rabarbaru

 

We wszystkich posiłkach mogą znaleźć się śladowe ilości glutenu, skorupiaków, jaj, ryb, orzeszków ziemnych, orzechów, soi, mleka, selera, gorczycy, sezamu, dwutlenku siarki i siarczynów, łubinu i mięczaków.