Poniedziałek 20/03/23
- kapuśniak
/ kiełbasa podwawelska, boczek parzony, włoszczyzna: marchew, seler, por, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, kapusta kiszona, ziemniaki, sól, pieprz/
-makaron spaghetti z sosem cukiniowo- pomidorowym
/makaron spaghetti, pomidory w puszce, passata pomidorowa, sól, pieprz, ser żółty/
- woda z pomarańczą
- banan
Wtorek 21/03/23
- kalafiorowa
/ skrzydła z indyka, włoszczyzna: marchew, seler, por, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, ziemniaki, kalafior, sól, pieprz ,śmietana RAMA%/
- karkówka w sosie własnym
/karkówka, papryka, cebula, czosnek, pieprz, sól, olej rzepakowy/
- kasza jęczmienna
- fasolka szparagowa z boczkiem
- kompot owocowy
Środa 22/03/23
- burakowa
/skrzydła z indyka ,włoszczyzna: marchew, seler, por, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, buraki, ziemniaki, śmietana RAMA 15%/
- kotlety pożarskie
(mięso z piersi z kurczaka, papryka, cebula, ketchup )
- ziemniaki
- mizeria
- herbata miętowa
Czwartek 23/03/23
- rosół
/ szponder wołowy, skrzydła z indyka, włoszczyzna: marchew, seler, por, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, makaron /
- krokiety z pieczarkami
/mąka pszenna, jaja, cebula, pieczarki, olej, sól, przyprawy/
- surówka z kapusty pekińskiej
- woda z cytryną
Piątek 24/03/23
- krem z białych warzyw
/ ziemianki, seler, pietruszka, por, kalafior, serek śmietankowy, masło, sól, pieprz, śmietana RAMA 15 %/
- ryba panierowana z serem
- ziemniaki
- surówka z marchwi i pora
- kompot z rabarbaru
We wszystkich posiłkach mogą znaleźć się śladowe ilości glutenu, skorupiaków, jaj, ryb, orzeszków ziemnych, orzechów, soi, mleka, selera, gorczycy, sezamu, dwutlenku siarki i siarczynów, łubinu i mięczaków.